Article

Seklo – prijatelj vaših nogu

 

Seklo d.o.o. obiteljska je tvrtka osnovana 1996 godine, a nastala je na temeljima obiteljske tridesetogodišnje tradicije u proizvodnji drvenih klompi.

Primarni program proizvodnje drvenih klompi uskoro su zamijenili s proizvodnjom anatomskih natikača za kuću, suho i toplo vrijeme,  te ostalih anatomskih natikača i klompi za različite namjene. U izradi svojih proizvoda koriste prirodne materijale, dok su potplati izrađeni od poliuretana. Karakteristike njihovih proizvoda su prepoznatljiv dizajn, udobnost i kvaliteta.

Početkom 2003 godine ulažu  značajnija sredstva u izgradnju novog proizvodnog pogona, nabavu novih strojeva i razvoj novih tehnologija.

Redovno posjećuju specijalizirane sajmove repromaterijala i gotovih proizvoda, a na nekima od njih kao što su GDS i Exporivaschuh i sami učestvuju.

Svoje proizvode plasiraju u zemlje EU-a, na domaće tržite, kao i u zemlje okruženja.

Sada proizvode  350.000 pari godišnje. Izvoze  više od 85% ukupne proizvodnje (300.000 pari ) , a ostatak plasirju na domaćem tržištu ( cca 35.000 pari plasiraju preko Planet obuće).

Broj zaposlenih je 86 sa prosječnom neto plaćom 3.000,00 kn odnosno bruto plaćom 5.500,00 kn. Plaće se isplaćuju redovno.

Proizvodi se prodaju pod tri branda: Dr. FeetSeklo Comfort i InGreen.

Brand Seklo Classic Footwear obuhvaća ljetnu i zimsku kolekciju natikača i papuča za kuću i suho vrijeme. Primarno je orijentiran njihovim stalnim kupcima koji za razumnu cijenu dobivaju izuzetno kvalitetan i trajan proizvod. S ovim brandom su na tržištu prisutni  od samih početaka proizvodnje. Danas su tržišni lider u programu obuće koji obuhvaća brand Seklo Classic Footwear.

S brandom Dr. Feet ulaze na tržište vrhunske, anatomski oblikovane, kožne obuće. Dr. Feet proizvodi prepoznatljivi su po vrhunskoj kvaliteti i udobnosti. Izrađeni su od PU materijala i prirodne kože. Odlikuju se iznimnim anatomskim svojstvima koja pridonose zdravlju stopala.

InGreen obuća odlikuje se vrhunskim dizajnom. Primarno je namjenjena mlađim generacijama i osobama srednje životne dobi. Ova obuća uvijek prati najnovije svjetske trendove mode i dizajna. Izrađena je isključivo od vrhunskih umjetnih i prirodnih materijala.

S ova tri branda prisutni su u svim većim lancima trgovina obuće u Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini, Srbiji, Sloveniji, Njemačkoj, UK, Novom Zelandu, Izraelu, Švedskoj itd., kao i u nizu manjih specijaliziranih prodavaonica.

643 views